CENTER TOOL - ERFARING OG INNOVATION

POLAROID BILLEDER AF
CENTER TOOL FRA 1972

PRÆSENTATIONSVIDEO AF CENTER TOOL A/S

Lars Nygaard

Profil - Lars Nygaard

Administrerende Direktør

Bo Petersen

Profil - Bo Petersen

Direktør, Produktion

CENTER TOOL BLEV STIFTET I 1972
De fem stiftere arbejdede dengang sammen på en større dansk formværktøjsfabrik i Brøndby Strand. De etablerede en maskinfabrik på Vangeleddet i Greve, hvorfra Center Tool stadig drives.

I 1970’erne fremstillede de udelukkende værktøjer til plast. I 1981 blev Rikard Hansen ansat som snit- og stansmager, og med den nye ekspertise i huset begyndte Center Tool også at fremstille værktøjer til metal, aluminium og guld. Henover de kommede årtier begyndte Center Tool at producere en lang række støbe- og formværktøjer for kendte danske produktionsvirksomheder, hvor slutproduktet endte i mange danske hjem, herunder den gamle klassiske B&O fjernbetjening, KTAS trykknap-telefonen og de lysegrå stikkontakter.

BLANDT DE FØRSTE TIL AT KONSTRUERE I 3D
Center Tool begyndte som som nogle af de første danske værktøjsmagere at bruge 3D konstruktionsprogrammer til at konstruere værktøjerne. I dag arbejder vores konstruktører alene i 3D-programmet Solid Works, hvor alt vores konstruktionsarbejde starter. Efter Solid Works omsættes alle fremstillinger via Mastercam, så de kan læses af maskinerne.

I 1985 byggede Center Tool til, og de nye kvadratmeter gav plads til flere og bedre produktionsmaskiner.

NYE EJERE FRA 2017
I takt med at de oprindelige ejere henover 1990’erne og 2000’erne begyndte at gå på pension, overtog Rikard Hansen størstedelen af ejerskabet i Center Tool, og Bo Petersen købte sig ind i virksomheden i 2005. Sammen drev Rikard Hansen og Bo Petersen Center Tool frem til sommeren 2017, hvor 3. generation blev kørt i stilling.  I juli 2017 tiltrådte Lars Nygaard som direktør og opkøbte samtidig 75 % af forretningen – nu i fælles lederskab med Bo Petersen.

Center Tool drives i dag med den samme ånd, som da de fem stiftere stiftede Center Tool i 1972. En virksomhed drevet af præcision, know how og udvikling af sprøjtestøbe- og stanseværktøjer i højest mulige kvalitet.

Nu leverer Center Tool værktøjer og reservedele til en lang række brancher i ind og udland og har blandt andet kunder der arbejder med

  • høreapparater
  • tekniske løsninger
  • medicinaludstyr
  • fødevarer
  • emballage